(Kayak to Goat Island in Sydney Harbour and Sydney Fish Market)

12.5.2023

V pátek 13. května jsem byla na kajaku se čtyřčlennou skupinou a profesionálním místním průvodcem. Naším cílem byl neobydlený ostrov Goat v Sydney přístavu. Byl to neuvěřitelně příjemný zážitek. Naučili jsme se, jak pádlovat na mořském kajaku, jak chytat vlny a dokonce jsme se dozvěděli spoustu zajímavých historických faktů o Sydney. Vřele doporučuji tento výlet.

Já s průvodcem a další pár ze Skotska jsme měli dvojkajak, jediný Ben, který byl z Německa a měl zkušenosti s mořským kajakem, dostal single kajak. Přestože jsme si tento výlet objednali dlouho dopředu, tak jsme měli nakonec krásné počasí, slunečno, něco kolem 16C a téměř bez větru. Teplota vody byla 19C, ale pocitově byla mnohem teplejší. Celkově jsme strávili na vodě zhruba 2 hodiny a bylo to tak akorát. Jeli jsme zhruba od ANZAC mostu až k Sydney Opera House a zpátky.

Fotky dělal akorát průvodce, ale to vůbec nevadilo. Užili jsme si jízdu na kajaku a to bylo to hlavní. Nemuseli jsme se strachovat, jestli nám telefon neupadne do vody, což se už před námi stalo několika lidem.

Fotky průvodce Mata a trasy, kterou jsme jeli – resp. část, protože my jsme jeli až k Sydney Opera House. Tuhle trasu Mat také používá na tréninky pro ty, kteří si chtějí pracovat na své fyzické schránce.

Kayak to Goat Island at The Heart of Sydney Harbour – paddlepirates.com.au

Po vyjížďce na kajaku jsem s Benem (další Benjamin – už znám asi třetího) zašla na rybí trh, který byl kousek od místa, ze kterého jsme vyjížděli. Je to pastva pro oči, vidět tolik čerstvých ryb a mořských plodů.

Fotky z rybího trhu

Dala jsem si kraba s měkkou kůží “soft shell crab” – je to termín pro kraba, který právě prochází procesem svlékání staré, příliš těsné krunýřovité kůže a ještě nemá vyvinutou kůži novou, která bude pevná a tvrdá jako u dospělých jedinců. Kvůli tomu je celý krab měkký, včetně krunýře a klepet. “Soft shell crab” se v gastronomii používá často, neboť celý krab se může snadno a rychle připravit a celý se konzumuje včetně měkké kůže.

Krab – “Soft shell crab”

English version

On Friday 13th of May, I went kayaking to an uninhabited Goat Island in Sydney Harbour with a group of four and a professional local guide. It was an incredibly enjoyable experience. We learned how to paddle on a sea kayak, how to catch waves, and even discovered a lot of interesting history about Sydney. I highly recommend this trip.

I with the guide and another couple from Scotland, we had a double kayak. The only Ben, who was from Germany and had experience with sea kayaking, getting a single kayak. Even though we had booked this trip well in advance, we ended up having beautiful weather, sunny, around 16C and almost no wind. The water temperature was 19C, but it felt much warmer. Overall, we spent about 2 hours on the water and it was just right. We went roughly from the ANZAC Bridge to the Sydney Opera House and back.

Only the guide took photos, but that didn’t bother us at all. We enjoyed the kayak ride and that was the main thing. We didn’t have to worry about our phone falling into the water, which has happened to several people before us.

The pictures of our guide Mata and the route we took (see above). He also uses this route for training those who want to work on their physical fitness.

After the kayak ride, I went to the fish market with Ben (another Benjamin – I’ve already met about three). It was located near the place where we started. It was a feast for the eyes to see so many fresh fish and seafood.

Pictures of Fish market (see above)

I had a soft shell crab – it’s a term used for a crab that is currently undergoing the process of shedding its old, too-tight exoskeleton and hasn’t yet developed its new, firm and hard one like mature individuals. As a result, the entire crab is soft, including its shell and claws. Soft shell crab is often used in gastronomy as it can be quickly and easily prepared, and the whole crab is consumed, including its soft shell.

Picture of “Soft shell crab” as a meal (see above)

Mohlo by se vám také líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *